مایکروویو چیست؟

در مایکروویو قسمت یا همان ابزاری به نام مگنترون تعبیه شده است که این قسمت کارش به این صورت است که امواجی ایجاد میکنند که دارای فرکانس ۲۴۵۰ مگاهرتز هستند. سپس این امواج به دیوارههای محفظه مایکروفر برخورد میکنند و به دلیل اینکه این دیواره و یا محفظهها به صورت فلزی هستند این امواج را منعکس میکنند. بعد از اینکه امواج منعکس میشوند این امواج بر روی ماده غذایی که داخل مایکروویو شما قرار دارد مینشیند و متمرکز میشود.
با توجه به این که داخل همه مواد غذایی مولکولهای آب قرار دارد این امواج به دلیل فرکانس بالایی که دارند باعث میشوند که این مولکولهای آب جنبش بالایی پیدا کنند تا جایی که جنبش و نوسان این مولکولهای آب داخل مواد غذایی به حدود یک میلیون بار در ثانیه برسند.
حالا که جنبش مولکولهای آب به حدود یک میلیون بار در ثانیه رسید سپس به مولکولهای ماده غذایی، این جنبشها منتقل میشود و وقتی مولکولهای ماده غذایی هم دارای نوسان بالایی میشوند اصطکاکی به وجود میآید که همین موضوع باعث بالا رفتن دمای مواد غذایی با سرعت خیلی زیاد میشود.
این دستگاه به گونهای طراحی شده است که تنها در صورت بسته بودن درب دستگاه امواج تولید میشود و به محض باز شدن درب امواج متوقف میشود. البته در مواردی که لولا یا درب دستگاه آسیب دیده و یا خراب باشد در زمان روشن بودن دستگاه مقداری از امواج مایکروفر به بیرون نشت میکند که باید به سرعت دستگاه تعمیر شود.
مایکروفر (ماکروفر) چیست؟

مایکروفر دستگاه چند منظورهای است که به وسیله همان مگنترون که در بالا توضیح دادیم و یک المنت کار میکند و برای پخت مواد غذایی، یخزدایی و گرم کردن و گریل غذا به کار میرود. ماده غذایی در مایکروفر به طور کامل پخته میشود و تمام میکروبهای بیماریزا آن از بین میرود و به خاطر سرعت پخت ویتامینهایی که در روشهای معمول از بین میروند، فرصت نابودی ندارد.
در مایکروفر کلیدهایی تعیین شده که میتوانید انتخاب کنید که مواد غذایی به چه روشی پخته شود یعنی فقط با ویو یا همان اشعه یا با المنت گریل شود یا اینکه با هر دو اشعه و المنت پخته شود.
داشتن المنت در مایکروفر مزیت بسیار بالایی است چون به شما این امکان را میدهد که بتوانید انواع مدل پخت و پزها و گریلها را برای انواع غذاها و کیک و شیرینیها را داشته باشید.
پس تا اینجا متوجه شدیم که تفاوت مایکروویو و مایکروفر این است که در مایکروویو فقط از اشعه برای پخت و پز و گرم کردن مواد غذایی استفاده میشود ولی در مایکروفر هم از اشعه و هم از المنت استفاده میشود که کارایی بالاتری دارد.
سولاردام چیست؟

سولاردام فناوری ابداعی کمپانی الجی است که در واقع ترکیبی از فناوری مایکروویو و امواج گرمایشی نوری است.
در سولاردام، سیستم پخت مایکروویو وجود دارد اما المنتهای نوری نیز به سیستم اضافه گردیده است.
این هیتر نوعی المنت نوری است که امواج نورانی با گرما و عمق نفوذ بسیار بالا تولید میکند.
علاوه بر المنت نورانی در قسمت بالا، در کف محفظه پخت نیز یک سیستم مگاهیتر شامل چند نوع هیتر سرامیک و هالوژنی تعبیه گردیده که امواج گرمایشی نورانی را از سمت پایین به مواد غذایی میتابانند و به این صورت میتواند غذا را از پایین هم گریل کند.
محفظه پخت نیز در سولاردام بر خلاف دستگاههای متداول که به شکل چهارگوش است، به صورت مدور و استوانهای ساخته شده تا امواج گرمایی را بهتر بر روی مواد غذایی منعکس کند.
تفاوت مایکروویو و سولاردام
معرفی بهترین برند سولاردام و نحوه کار با آن ،تفاوت سولاردام و مایکروویو چیست؟ سوالی که در ادامه مفصل به بررسی آن میپردازیم. پختن غذا همیشه دغدغه ی هر کسی با هر قشری بوده است. سخت ترین قسمتش را میتوان شیوه ی پخت آن دانست. اینکه غذا را در چه حدی حرارت داد که نه خام شود و نه بسوزد. همچنین باید از اول کار تا زمانی که غذا میپزد، در آشپزخانه بود که این کار بسیار خسته کننده و وقت گیر است. برای حل این مشکل، تولیدکنندگان لوازم خانگی به فکر تولید محصولی افتادند که دیگر نیاز به این نباشد که برای نسوختن غذا تا آخر در کنار ماهیتابه باشیم. در نهایت این فکر، به تولید محصولی به نام “فر” شد که در بیشتر خانه ها موجود است. فر یک دستگاه است که با پخت و یا گرم کردن زود هنگام غذا، راحتی را به خانه های شما می آورد. اما “فر” خودش به چند نوع دستگاه دیگر تقسیم میشود که هر کدام وظیفه ای را انجام میدهند. مهم ترین این دستگاه ها عبارت اند از:
- ماکروفر
- ماکروویو
- سولاردام
انواع مایکروفر
معرفی بهترین برند سولاردام و نحوه کار با آن ،مایکروفرهای خانگی در سبک های مختلفی تولید می شوند. به طور کلی سه نوع دسته بندی اصلی برای مایکروفر وجود دارد. مایکروفر رومیزی، مایکروفر بالا اجاقی و مایکروفر کشویی که هر کدام مزایای خاص خود را دارند.
مایکرو رومیزی : معرفی بهترین برند سولاردام و نحوه کار با آن ،مایکروفر رومیزی یا قابل حمل رایج ترین نوع مایکروفر در میان مصرف کنندگان برای گرم کردن غذاها، یخ زدایی مواد غذایی، درست کردن پاپ کورن و کارهایی مثل پخت و پز است. به طور کلی هزینه این مدل مایکروفر و از سایر مدل ها کمتر است و نسبت به دو مدل دیگر بسیار راحت تر نصب می شود. کافی است جای کافی روی پیشخوان اشپزخانه برای قرار دادن مایکروفر رومیزی داشته باشید و دوشاخه آن را به پریز وصل کنید تا بتوانید از آن استفاده نمایید. برخی از مدل های مایکروفر رومیزی کیت هایی را به همراه دارند که به شما اجازه می دند آن را روی کابینت طوری نصب کنید که مدام جابه جا نشوند.

مایکروفر توکار یا کشویی : معرفی بهترین برند سولاردام و نحوه کار با آن ،مایکروفرهای توکار یا کشویی که در داخل کابینت های سفارشی و یا دیوار تعبیه می شوند، نسبتا جدید بوده و گرانترین نوع مایکروفر هستند که نصب آن ها نیاز به تخصص لازم دارد.

مایکروفر بالا اجاقی : معرفی بهترین برند سولاردام و نحوه کار با آن ،این مدل مایکروفر که بالای اجاق گاز نصب می شود، و از نظر مصرف کنندگان در رتبه دوم محبوبیت قرار دارند. مایکروفرهای بالا اجاقی برای خانه هایی که فضای پیشخوان آشپزخانه آن ها برای قرار دادن مایکروفر رومیزی کافی نیست، مناسب هستند. مایکروفرهای بالا اجاقی دارای سیستم های تهویه چند سرعته هستند که در محل هود آشپزخانه قرار می گیرند و در واقع عملکردی مشابه هود آشپزخانه نیز دارند. بعلاوه در زیر مایکروفرهای بالا اجاقی چراغ هایی برای روشن کردن محدوده اجاق گاز تعبیه شده است.

مایکروفر ترکیبی با اجاق گاز : معرفی بهترین برند سولاردام و نحوه کار با آن ،این نوع مایکروفر لوکس ترین نوع مایکروفر است که ترکیبی از یک اجاق گاز معمولی و یک مایکروفر به صورت کجا است. این اجاق های دوگانه یا ترکیبی دارای درب های کشویی با طراحی بی نظیر براق هستند. قیمت این مدل مایکروفرهای ترکیبی نیز نسبتا گران است.

ویژگی ها و امکانات
معرفی بهترین برند سولاردام و نحوه کار با آن ،سولاردام های امروزی برای راحتی استفاده کنندگان، امکانات بیشتری نسبت به مدل های قدیمی تر دارند. بسیاری از مایکروفرها عملکردهای مشابه ای دارند. برخی از امکانات ضروری مایکروفر عبارتند از: زمان پخت و پز، یخ زدایی سریع، سطح قدرت و تایمر. اکثر مایکروفرها دارای کنترل پنل لمسی و سینی چرخان برای چرخاندن ظرف غذا جهت بهتر پخته شدن هستند. برخی از مدل ها نیز دارای گزینه شروع پخت و پز با تاخیر و همچنین گزینه ای برای گرم نگه داشتن غذا پس از پختن هستند. گران ترین سولاردام ها تا ۱۰۰ مورد برنامه پیش فرض دارند که به شما اجازه می هند بدون نیاز به تنظیم زمان یا سطح توان، غذای خود را بپذید.هنگامی که یک سولاردام جدید می خرید، صرف نظر از اینکه چه مدل و برندی انتخاب کرده اید، حتما دفترچه راهنمای سولاردام خود را به طور کامل مطالعه نمایید تا با تمام ویژگی های دستگاه خود آشنا شوید.
اما شیوه ی کار آن چگونه است؟
معرفی بهترین برند سولاردام و نحوه کار با آن ،در این دستگاه از گرم کننده (Heater) های زغالی، سرامیکی و هالوژنی استفاده شده است. گرم کننده ی ذغالی در بالای دستگاه قرار گرفته و میتواند امواجی را با دما و عمق نفوذ بالا تولید کرده و منتشر کند. گرم کننده های سرامیکی و هالوژنی نیز در پایین و کف محفظه قرا دارد که عمده ی گرما به وسیله ی این دو تولید و منتشر میشود. شاید فکر کنید که در این صورت زیر غذا بیشتر گرم شده و در نهایت میسوزد. اما ال جی برای این مشکل هم راه حلی ارائه کرده است. محفظه ی دستگاه برخلاف دیگر فر ها که شکلی چهار گوشه دارند، استوانه ای یا بهتر بگوییم بیضی شکل است. به این ترتیب گرما به طور یکنواخت و یکسان در داخل سولاردام پخش میشود و تمام قسمت های ماده ی غذایی به طور یکسان گرم شده و یا میپزد. مجموعه ی این گرم کننده ها با هم میتوانند دمای داخل سولاردام را در عرض 5 دقیقه به 320 درجه ی سانتی گراد برسانند. در این دما شما میتوانید انواع موادغذایی را در کمترین زمان ممکن پخته و یا گرم کنید. لازم به ذکر است که شما میتوانید دمای مورد نظر را تنظیم کنید و این دما بیشترین دمای تولید شده توسط دستگاه است.

تفاوت سولاردام و مایکروویو
معرفی بهترین برند سولاردام و نحوه کار با آن ،ابزاری که در مایکروویو تعبیه شده تا امواج با طول موج 2450 مگاهرتز ایجاد کند، مگنترون نام دارد. این امواج بعد از اصابت با دیواره ی فلزی محفظه منعکس شده و وری مواد غذایی متمرکز میشوند.امواجی که توضیح داده شد به علت طول موج بالا باعث تحرک مولوکول های آب داخل مواد غذایی میشود که این تحرک مولوکول های آب گاها به میلیون ها بار در ثانیه میرسد، این تحرک به مولکول های مواد غذایی نیز میرسد و آناها را نیز به حرکت درآورد. سبب این عمل اصطکاک بین مولکول ها شده و دمای مواد به سرعت بالا می رود در سولاردام علاوه بر سیستم گخت مایکروویو المنت های نوری نیز دارد. در سولاردام از قسمت بالا و قسمت پایین آن هیتر ذغالی دارد که امواج گرمایشی نورانی را به مواد غذایی میتابانند.یکی دیگر از تفاوت سولاردام و مایکروویو در محفظه ی آن است که سولاردام بصورت مدور و استوانه ای درست شده تا امواج گرمایی به شکل بهتر روی ماده غذایی منعکس گردد اما در مایکرویو به صورت چهارگوش می باشد.سولاردام ترکیب مایکرویو و امواج گرمایشی است که عمل پخت را انجام میدهند و دمای مواد غذایی به 320درجه در 5 دقیقه می رسد اما در مایکروویو تنها توسط امواج مایکروویو عمل پخت انجام میشود.سرعت پخت در سولاردام سه برابر آون های المنتی معمولی و تا 1.5 برابر مایکروویو است به همین دلیل این سرعت بالای پخت باعث می شود کیفیت مواد غذایی حفظ شود و مزه ی بهتری داشته باشد .

نتیجه
بنابراین در مایکروویو تنها توسط امواج مایکروویو عمل پخت را انجام میشود و در مایکروفر علاوه بر امواج از المنتهای معمولی برای پخت و گریل استفاده میشود اما در سولاردام ترکیب امواج مایکروویو و امواج گرمایشی نور است که این عمل را به انجام میرساند.
این ترکیب در سولاردام موجب میگردد تا دمای ماده غذایی در مدت ۵ دقیقه به ۳۲۰ درجه برسد.
این سرعت گرم شدن موجب میگردد تا سرعت پخت تا سه برابر مایکروفرهای المنتی معمولی و تا ۱٫۵ برابر مایکروویو گردد.
به همین جهت سرعت بالای پخت موجب میشود تا مواد مغذی موجود در غذا بیشتر حفظ شده و غذا مغذیتر و خوش طعمتر گردد.
توجه : نظر ما
با همه این توضیحات بازهم هر فروشنده یک طور توضیح میدهد. پس شما خودتان انتخاب کنید.
- ۰۰/۰۳/۲۵