نام علمی:
Persea americana
تیره:
Lauraceae
گیاهشناسی
گل و میوه: گل ها درون خوشه های فشرده یا باز بوده، 5 تا 8/2 میلی متر طول داشته به رنگ متمایل به سبز هستند. گل پوش های داخلی و خارجی به طول 4 تا 6 میلی متر، بیضوی تا بیضوی – تخم مرغی می باشند. بساک ها به طول 3.5 میلی متر و میله پرچم ها به طول 2/3 میلی متر بوده، تخمدان تخم مرغی یا گلابی شکل و کرک دار است. میوه نهایتا به صورت سفت، سبز و گوشتالود به طول تا 18 سانتی متر، صاف و با گوشت چرب در آمده، دانه ای بسیار بزرگ دارد.
برگ ها، ساقه و ریشه: آووکادو درختی به ارتفاع تا 40 متر و تنه ای به قطر 60 سانتی متر، با برگ های بیضوی باریک تا پهن به طول 6 تا 30 و عرض 3/5 تا 19 سانتی متر با سطح فوقانی چسبناک و سطح پایینی کرک دار می باشد
برگ های این درخت ضخیم و سبز و گل های آن کوچک و سبز رنگ است. میوه آن مانند گلابی و دارای پوستی سخت به رنگ سبز تیره و یا سیاه است.
در حدود 400 نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضی از آن ها دارای پوست صاف و سبز رنگ بوده ولی پوست برخی از آن ها سیاه و خشن است.
مدرکی در دست است که نشان می دهد مایاها و اینکاها از این میوه استفاده می کرده اند.
پراکنش
در قسمت های گرم آمریکای جنوبی و برزیل و غرب هندوستان پرورش می یابد. منشاء آووکادو آمریکای جنوبی بوده که از آنجا به نواحی دیگر دنیا راه یافته است.
پراکنش در ایران: در نواحی شمالی ایران به صورت کاشته شده یافت می گردد.
برای خواندن ادامه مطلب آووکادو، میوه ای خوشمزه کلیک کنید.
- ۰۰/۰۵/۱۱